Българският баскетболен отбор Черноморец отпадна на прага на групите на Фиба

...
Българският баскетболен отбор Черноморец отпадна на прага на групите на Фиба
Коментари Харесай

Черноморец не успя да влезе в групите на Фиба Къп

Българският баскетболен отбор Черноморец отпадна на прага на групите на Фиба къп, откакто загуби от финландския Катая Баскет в квалификационния шампионат за влизане в групите, на който хазаин бяха точно финландците. 
Прочетете още
Черноморец загуби с 96:85.

В първата част Катая завоюва с 29:17, по-късно Черноморец понижи изоставането си и завоюва с 27:24, само че финландците направиха и мощна трета част, която завоюваха с 22:18 и действително предрешиха мача. В последната четвърт бургазлии завоюваха с 23:21, само че това не беше задоволително за поврат.

В първия си мач Черноморец победи шведския Бурос и срещата с финландците беше решеваща. 

Травис МакКонико още веднъж бе най-резултатен за Черноморец с 24 точки, а за Катая най-резултатен стана Аманзе Егекезе, който приключи с 26 точки. 

Така Черноморец завърши присъединяване си в евротурнирите, само че приключи и на третото място в групата поради по-лоши индикатори и няма късмет да чака за " благополучен губещ ".

Шампионът Балкан се класира непосредствено за група А във Фиба къп, а в групата са още португалския Спортинг Лисабон, унгарския Фехерват и израелския Бней Херцлия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР